MC-Rejser

DAG 2 – England 2018

13-06-2018

Så ‘ramte’ jeg England!

Fik sat væggeuret lidt forkert, glemte at de er en time bagud i England. Så jeg var vågen lidt tidligt, men fint nok så var der god tid til at pakke og tage en enkelte foto at Havnen i Harwich – vejret ser ikke for godt ud.

Overfarten gik stille og roligt, tror jeg nok, man bliver åbenbart udmattet af 850 km på en dag!! Droppede morgenmaden om bord, så jeg var tidligt på bildækket for at gøre klar, tjekke kædesmøring o.l. Der var kunne anden MCist, som ikke kunne få stroppen af hans MC, vi prøvede i fælleskab, uden held, så til sidste brugte han en kniv!! Der var en del MC’er ombord

Kl 6:30, lokal tid, begyndte aflosningen af køretøjer, da jeg var klar blev jeg vinket ud som den først, lidt dumt da der så ikke var nogle af følge efter nu hvor de køre i den forkerte side!! Meeen det gik nu fint igennem pas kontrol og ud af området. Tog ca. 1 1/2 time på hovedvejen før det var tid til en sandwich og en god kop kaffe. Dejligt!! Der er massiv trafik og kø flere steder og så begyndte det selvfølgelig at regne. Et hurtigt stop på en tankstation og på med lidt regntøj, heldigvis stoppede regnen hurtigt igen.

Jeg tog resten af de i alt ca. 300 km til RAF museet i Cosford, i et stræk. Alle kører pænt til, også lastbiler, stadig inden for det tilladte da der er fartkameraer for næsten hver kilometer. Men trafikken skrider godt fremad og kl. 11:24 ankom jeg til museet.

At komme ind koster gratis, men 3 pund at parkere! Så af med hjelm og jakke og ind for at kikke på herlighederne. Udstillingen er opdelt i 4 sektioner, eksperimentelle fly, RAF i krig, Den kolde krig og fragt fly. Den sidste del var dog lukket pga. Uheldige omstændigheder, uden de lige fortalt hvad det var.

Jeg sigtede efter RAF i krig, da det er flyt fra 1 og 2 verdenskrig. Sjovt at se de fly live, som man har læst og set film om. Spitfiren var dog lidt svært at fotografere og den havde dele afmonteret, men der stod en fin Hurricane ved siden af.

Der var pænt meget at kikke på, fra tyske WW2 jetfly, som denne der vist ikke blev lavet mange af. De lavede nogle vilde ting, de tyskere, i slutningen af krigen.

Der var ellers noget for enhver smag i fly!

http://mcrejser.damborg.org/wp-content/uploads/2018/06/img_3113.mov http://mcrejser.damborg.org/wp-content/uploads/2018/06/img_3105.mov http://mcrejser.damborg.org/wp-content/uploads/2018/06/img_3109.mov

Og da også en ‘lille’ Centurion Kampvogn (min bror er uddannet til at køre sådan et bæst)

Efter et par timer, blev det tid til at slappe med en sodavand, i solen, og kikke lidt på Booking.com for en overnatningsmulighed. Fandt et lille hotel i hvad der skulle være en hyggelig lille engelsk landsby, ca. 25 km væk. Så ud med foret i MC jakken, dejligt at vejret var skiftet til solskin, og afsted af de små veje mod hotellet. Ikke langt fra museet fandt jeg denne postkasse, ude midt i en skov! Så nogle må stadig sende snailmail-mail i UK.

Af småveje kom jeg frem til hotellet og det var lige så hyggeligt som beskrevet.

Fik et værelse i baghuset, trappen derop lød lidt gammel, men husk så længe det knirker så holder det. Husk lyd!

http://mcrejser.damborg.org/wp-content/uploads/2018/06/img_3134.mov

En god rundtur i den meget idylleriske by, med et enkelt besøg på pub til en god gang John Smith, dejlig smooth Ale. Aftensmaden blev indtaget i hotellets lille men hyggelig Pub stue. Men jeg spiste klagede en af de andre gæster over at der løb vend ned af væggen hvor han sad, hvilket fik tjeneren til at komme med en lille spand og undskyldningen om at det kun sker når der tages brusebad i værelset over Pubben! Her er da noget at gøre for en rask håndværker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.